Duke 790 - Jauda un agresija
PIEDZĪVOJUMI SĀKAS TUR, KUR CEĻŠ BEIDZĀS
Jaunums: KTM 890 DUKE Ziņas

KTM 790 DUKE izraisīja braucēju sajūsmu, taču gāzes rokturis ir gatavs jauniem limitiem, pateicoties jaunā KTM 890 DUKE laišanai tirgū. THE SCALPEL jaunākais izdevums ir gatavs atstāt savu nospiedumu populārajā ielas motociklu vidējā svara kategorijā. Svars, jauda, griezes moments, veiklība, stils, neapšaubāma attieksme un garantēta jautrība: KTM 890 DUKE no jauna nosaka atskaites punktu braucējiem un visiem konkurentiem.

Visi LC8c motora raksturlielumi, kas izraisīja ažiotāžu un rosināja kā jaunu, tā vecu braucēju emocijas ar KTM 790 DUKE, ir atraduši jaunu robežu. KTM 890 DUKE R parādīšanās 2020. gada sākumā bija atbilde: trases motocikls, kas ir tikpat spēcīgs uz lauku ceļiem, un izmantoja visu palielināto LC8c otora jaudu un pievienoja virkni funkciju, kas gandrīz spieda braucējiem likt celi pie asfalta. Turoties pie tās pašas KTM 890 DUKE R nots, jaunais KTM 890 DUKE sniedz visus labumus, ko tā niknākais brālis, fokusējoties vairāk uz ielas braukšanu.

KTM 890 DUKE stils liks atskatīties ikvienam. Lielāks motora tilpums - no 789 kubikcentimetriem līdz 889 kubikcentimetriem, izmanto sarežģītāku kartēšanas loģiku, un tagad tas sniedz 115 Zs un 92 Nm (par 10 zirgspēkiem vairāk un par 5 vairāk ņūtonmetru lielāku griezes momentu nekā KTM 790 DUKE), un palielināta rotējošā masa par 20% nodrošina labāku stabilitāti līkumos un vienmērīgāka motora darbību ar zemākiem apgriezieniem. Ar Euro5 specifikāciju un ietilpīgu 14l degvielas tvertni, kas patērē vien 4,8l uz 100km.

KTM 890 DUKE nepārprotami ir daļa no DUKE ģimenes. Līnijas neapšaubāmi ir KTM, kur katrs motocikla centimetrs ir pētīts un analizēts konkrētam mērķim. Nav nevienas nevajadzīgas malas, leņķa vai daļas, ne plastmasas, kas neveicina unikālā KTM 890 DUKE sajūtu. 

Citas detaļas ietver pilnu LED apgaismojuma komplektu, bezkameru riteņus, izcilas un labi pārbaudītas jaunās Continental ContiRoad riepas (nodrošinot lielisku saķeri mitrā stāvoklī, spēcīgu stabilitāti un ļoti īsu ‘iesildīšanās’ fāzi), kā arī KTM myRide App saderību. Plašs KTM PowerParts papildinājums (sākot no Akrapovič slip-on izplūdes sistēmām līdz zobratu pārsegiem) un KTM PowerWear opcijas ir citi elementi, kas palīdz KTM 890 DUKE kļūt par asāko instrumentu neapbruņotu motociklu ‘kastē’.

KTM 890 DUKE – MODEĻA SVARĪGĀKĀS IEZĪMES
// Lielāks motora tilpums no 789 kubikcentimetriem uz 889 kubikcentimetriem un Euro5 sertifikācija
// Palielināta dzinēja darbība līdz 115 ZS un 92 Nm
// Īpaša jaudas un svara attiecība, vienreizēja veiklība
// Atjaunināta APEX WP Suspension tehnoloģija
// Atjaunināta elektronikas pakete ar 6D noliekšanās leņķa sensoru un izvēles TRACK MODE
// Uzlabots bremzēšanas potenciāls, pateicoties sistēmas jauninājumiem
// Atšķirīga, funkcionāla un stilistiska estētika: DUKE gars
// Jaunas augstas veiktspējas Continental ContiRoad riepas

Adrians Sinks (Adriaan Sinke), KTM Produktu Menedžmenta pārstāvis:”Ar KTM 890 DUKE R mēs zinājām, ka tirgū iepazīstinām motociklu, kas bija izteikti KTM, un bija tikai laika jautājums, kad mēs varam pārveidot šo paketi, lai radītu ideālo THE SCALPEL otro paaudzi. Mēs atradām vietas, kuras mēs varētu vai nu uzlabot, vai arī piedāvāt braucējam vairāk, nekā varēja atrast KTM 790 DUKE modelī. KTM 890 DUKE ir pildīts ar KTM DNS: READY to RACE, tehniski attīstīts un izstrādāts, lai apmierinātu jebkura braucēja prasības. Tas lepojas ar vietu DUKE ģimenē un ir vēl viens liels paziņojums ne tikai vidēja svara kategorijas tirgū, bet arī naked motociklu segmentā. Es parasti teiktu braucējiem, lai viņi izbauda šo, bet šoreiz tiešām nav vajadzības.”