Duke 790 - Jauda un agresija
PIEDZĪVOJUMI SĀKAS TUR, KUR CEĻŠ BEIDZĀS
KTM OFICIĀLI LAIŽ KLAJĀ TĀ KTM SX-E 5 JUNIORU E-MODELI Ziņas

KTM lepojas ar savu inovatīvo pieeju motocikliem, un ir ne mazāk lepns par iepazīstināšanu ar jauno elektrisko junioru KTM SX-E 5 motociklu. Paziņots pagājušajā gadā, šis READY TO RACE modelis aug līdz ar braucēju, vienlaikus piedāvājot izcilu sniegumu ar visām priekšrocībām, kuras sniedz elektriski darbināmi transportlīdzekļi.

KTM ir pielicis daudz pūļu un visu savu elektrisko kompetenci, kas pēdējos 10 gados ir attīstījusies, izstrādājot KTM SX-E 5. Rezultāts ir ļoti konkurētspējīgs elektriskais mini-motocikls ar jaudu, ko var pielīdzināt KTM 50 SX, vienlaikus ar minimālām apkopēm un ļoti zemu trokšņu līmeni. Motociklam ir seši jaudas režīmi, kas ļauj pilnīgam iesācējiem uz READY TO RACE mašīnas uzsēsties ar vieglumu, savukārt pilnās jaudas režīms ir aizraujošs un izaicinošs pat ātrākajam junioram. Ar izcilu šasiju, ko izstrādājuši mūsu KTM inženieri, KTM SX-E 5 ir pilnībā regulējams braukšanas augstuma ziņā, īpaši ar papildu KTM PowerParts pazemināšanas komplektu, un ir paredzēts braucējiem vecumā no 3 līdz 10 gadiem. Motocikls aug kopā ar braucēju gan pēc spējām, gan pēc lieluma – tā ir šī augstā kvalitātes motocikla īpašākā iezīme.

Šim inovatīvajam junioru motociklam ir elektromotors, ko darbina īpaši moderns litija jonu akumulators ar robustu karkasu maksimālai aizsardzībai un drošībai, kas patiešām bija šī jaunā modeļa izstrādes pamatā. Jauda ir vienmērīga un kontrolējama, piedāvājot braukšanas priekšrocību salīdzinājumā ar citiem šīs klases motocikliem, vienlaikus nodrošinot arī fantastisku vadāmību motokrosa trasē. Tāpat kā iekšdedzes dzinēju modelis KTM 50 SX, tā arī KTM SX-E 5 ir aprīkots ar WP XACT 35 gaisa dakšu, kā arī ar WP XACT amortizatoru. Tas ir aprīkots arī ar augstas kvalitātes detaļām - augstākās klases disku bremzes, kāpšļi, konusveida alumīnija stūre un pareiza sacīkšu braukšanas ergonomika. Faktiski KTM SX-E 5 ir izgājis tādu pašu attīstības procesu kā lielākie SX modeļi ar ko brauc “Red Bull KTM Factory Racing Team” rūpnīcas sacīkšu komandas sportisti. Tas ir patiešām aizraujošs, drošs, inovatīvs un sacīkstēm gatavs motocikls, kas nākotnē radīs jaunas braukšanas iespējas braucējiem un trasēm.

KTM SX-E 5 ir modelis, kuru mēs patiesi priecājamies redzēt ierodamies pie dīleriem. Tas piedāvā izcilu šasiju, tāpat kā visiem mūsu SX modeļiem un sniedz arī daudz priekšrocību braukšanas ziņā, pateicoties elektriskajam motoram. Ar to ir viegli braukt un, tajā pašā laikā, tas var būt arī īpaši ātrs, neradot paaugstinātu troksni. Mēs pārbaudījām motociklu ar plašu braucēju loku; pilnīgs iesācējs ar šo motociklu var braukt pa trasi gandrīz uzreiz, jo braukt ar to tiešām ir tik vienkārši, tomēr sacensību līmeņa braucējam apļa laiks ir salīdzināms ar iekšdedzes motocikla apļa laiku, kas ir vērā ņemami.Viena no lielākajām motocikla priekšrocībām ir tā uzturēšana - izņemot ķēdes eļļošanu, tam ir nepieciešama minimāla apkope, salīdzinājumā ar iekšdedzes dzinēja motocikliem. Motocikla pielāgojamības iespējas ļauj braucējam to izmantot gadiem ilgi, arī kļūstot ātrāki. Elektronikas komanda smagi strādāja, lai sasniegtu patiešām augstu līmeni,” sacīja Joašims Sauers (Joachim Sauer), KTM vecākais offroad produktu menedžeris.

E-mobilitātes sektors kļūst par nozīmīgu mūsdienu sastāvdaļu, un KTM ir īpaša R&D komanda, kas strādā šajā segmentā un izstrādā platformas KTM nākotnes plāniem ar elektrību darbināmiem motocikliem. Tas, apvienojumā ar gadu ilgajām zināšanām radot augstākās klases sporta motociklus, nodrošina, ka KTM ir e-tehnoloģiju priekšgalā. KTM ir paziņojis, ka ir apņēmies izmantot 4kw-18kw (maksimālā jauda) zemsprieguma motorus un strādā, lai ievērotu visstingrākos drošības standartus. KTM SX-E 5 laišana klajā ir aizraujoša nākamā nodaļa KTM e-mobilitātes stāstā.

Jaunais KTM SX-E 5 būs pieejams pie KTM dīleriem 2019. gada noslēdzošajā ceturksnī.